Počeo OK Fest na Tjentištu

Muzički festival OK Fest koji se i ove godine održava na Tjentištu zvanično je počeo danas, 12. jula i trajat će do nedjelje – 14. jula.

OK Fest
OK Fest

Organizatori su i ove godine pripremili mnoštvo sadržaja – prije svega, bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti brojne regionalne ali i svjetske muzičke zvijezde.

Prvu noć festivala nastupili su bendovi Brkovi, Nele Karajlić, dok je Branko Golubović Golub održao promociju knjige “Izgužvane misli”.

Drugi put na Tjentištu je nastupio zagrebački bend “Brkovi”, a njihov pjevač, popularni Šemso opisuje OK fest riječima “čist zrak, sloboda, mir, ljubav i zajedništvo”.

“Ovo mjesto me podsjeća na neki smiraj duše, na pobjedu prirode nad čovjekom… Hvala Bogu da ima ovakvih mjesta, treba ih više posjećivati, dobra su za zdravlje, za mozak, za sve duševne i probleme koje imamo zbog lošeg statusa i društva, ovdje se rješavaju problemi – terapija prirodom”, poručio je Šemso.

Jedinstvenim ambijentom, podno najvećeg vrha BiH – Maglića, a u zagrljaju prašume “Perućica”, oduševljen je i pjevač grupe “Goblini” Branko Golubvić Golub.

“Ovo je jedinstven festival i nadam se da će da potraje”, rekao je Golubović.

Drugog dana festivala večeras će, između ostalih, nastupiti “Bjesovi”, “Dubioza kolektiv” i Edo Majka.

Posted by on 2019-07-13. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login