Početak 2014/2015 sezone u SARTR-u sa predstavom “Tajna džema od malina”

Tajna džema od malina

Tajna džema od malina

Zbog vremenskih neprilika igranje predstave “Vesela večer u Sarajevu” planirano za 03., 04., 05. i 06. septembar je otkazano. Informacije o novom terminu i repertoaru za septembar će biti uskoro objavljene na web stranici SARTR-a.

Sezonu započinjemo sa dva izvođenja predstave “Tajna džema od malina” u ponedjeljak, 08. i utorak, 09. septembra u 20h.

„Tajna džema od malina“ predstavlja dramatizaciju istoimene zbirke priča Karima Zaimovića.

Karim Zaimović (1971.-1995.) bio je jedan od najvećih književinh talenata na ovim prostorima u 20. stoljeću. Njegova tragična smrt spriječila je puni razvoj i ostvarenje jednog enormnog literarnog dara. Ipak, i sama „Tajna džema od malina“ osigurala je Zaimoviću značajno mjesto u svakoj povijesti bosanskohercegovačke književnosti. Knjiga je nastala u periodu opsade, i upravo je to razlog za njeno postavljanje na scenu Sarajevskog ratnog teatra. Mnogi naši suvremenici smatraju da je najtragičnija sudbina bosanskohercegovačke književnosti dvadesetog stoljeća upravo sudbina Karima Zaimovića.

Predstavu „Tajna džema od malina“ realizira Sarajevski ratni teatar SARTR u koprodukciji sa Fondacijom Karim Zaimović, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i WARM.

U predstavi igraju:  Snežana Alič, Alban Ukaj, Jasenko Pašić, Ermin Bravo, Adi Hrustemović, Benjamin Bajramović, dramatizaciju i dramaturgiju potpisuju: Bojana Vidosavljević, Dario Bevanda i Adnan Lugonić, scenografiju potpisuje Mirna Ler, kostimografiju, Emina Hodžić Adilović, muziku za ovu predstavu uradio je Damir Imamović, vizuelni identitet/ animacije potpisuje Emina Kujundžić, scenski pokret: Branko Potočan, VJ-ing: Edita Gazibara, dizajn: FABRIKA, ilustracija: Dragan Rokvić, izvršne producentice: Sabina Šabić i Latifa Imamović, a producent predstave je Nihad Kreševljaković, direktor Sarajevskog ratnog teatra.

Projekat „Tajna džema od malina“ realiziran je uz svesrdnu podršku mnogih organizacija i pojedinaca.

Trailer za predstavu: http://youtu.be/XgUa8rxBrcg

Rezervacije ulaznica: Tel: 033/664-070 (svaki radni dan od 10h do 16h), Facebook inbox: https://www.facebook.com/sartr1992. Blagajna SARTR-a radi svakim radnim danom od 10h do 16h, a na dan predstave i od 18h do 20h.

Posted by on 2014-09-03. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login