Počinje 53. internacionalna umjetnička kolonija u Počitelju

Počitelj

Počitelj

U petak, 21. jula, biti će održano svečano otvaranje 53. saziva internacionalne umjetničke kolonije u Počitelju.

Ovaj dugogodišnji projekat Udruženja okuplja umjetnike ne samo iz regiona nego i šire, a do sada je u Koloniji Počitelj boravilo preko 1000 umjetnika koji su svojim boravkom obogatili kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine i odigrali važnu ulogu u razvijanju likovne misli i umjetnosti na ovim prostorima.

Ove godine u prostorijama Kolonije Počitelj u periodu od 20. – 27.07.2017. boravit će 23 umjetnika iz regiona i svijeta.

Na svečanom otvaranju biti će predstavljeni ovogodišnji učesnici kojima će se dodijeliti certifikati o učešću, a osim toga na svečanom otvaranju će se obratiti i zvanice iz kulturnog i političkog domena sa područja opštine Čapljina, Hercegovačko-neretvanskog Kantona, ali i iz cijele Bosne i Hercegovine.

Učesnici/e 53. UIK Počitelj:

Albanija: Jona Dividi, Adriana Puleshi, Arif Lushi
Hrvatska: Nives Čičin Šain, Lea Popinjač, Marta Živičnjak
Crna Gora: Nikola Radonjić, Tijana Mrvošević
Slovenija: Barbara Demšar
Srbija: Arion Aslani
Makedonija: Burhan Ahmeti, Ebru Selman, Dejan Ivanov
Rusija: Dimitri Zukov
BiH: Manuela Mandić, Drago Handanović, Edis Vojić, Maja Skenderović, Mirsada Baljić, Nermina Varešanović, Hasan Bekanović, Amra Kozić, Muhamed Ćeif

Posted by on 2017-07-20. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login