Počinje Red Bull Cliff Diving Mostar 2019.

Probnim skokovima s 27 metara visoke platforme na Starom mostu u Mostaru počelo je takmičenje Red Bull svjetskog prvenstva u visinskim skokovima. Prve dvije serije takmičarskih skokova na rasporedu su danas od 15 sati, a veliko finale je u subotu, 24. augusta, u 13 sati.

Mostar, Red Bull Cliff Diving
Mostar, Red Bull Cliff Diving

Na Starom mostu nastupit će 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga.

Očekuje se da će skakači, kao i na prethodnim takmičenjima, imati veliku potporu publike koja će biti na prostoru ispod i oko Starog mosta.

Aktualni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland u Mostar stižu s namjerom da na pretposljednjoj stanici sezone osiguraju obranu naslova prvaka.

Iffland ima i dodatni motiv – trostrukoj šampionki i najuspješnijoj skakačici u historiji prvenstva nedostaje pobjeda na Starom mostu.

Željeznice Federacije BiH i ove su godine osigurali poseban prijevoz talgo vozom iz Sarajeva. Voz će prema Mostaru krenuti u subotu u 9:15 sati, a povratak iz Mostara planiran je istog dana u 19 sati.

Pored samog takmičenja , organizatori su priredili i bogat popratni program. U naredna dva dana na Old Town Street Festu veliki broj popularnih domaćih i regionalnih izvođača na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljat će publiku na koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima, najavili su organizatori.

Posted by on 2019-08-23. Filed under Magazin, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login