Počinje sa radom “Kamp dječijih osmjeha 2012”

Kamp dječijih osmjeha 2012U izviđačkom naselju Benkovac na Kozari danas će biti otvoren “Kamp dječijih osmjeha 2012”, koji će okupiti 200 djece iz četiri prijedorske osnovne škole i oko 70 volontera iz osam zemalja svijeta.
Kamp organizuju prijedorsko Udruženje građana “Don” i Fondacija “Arselor Mital Prijedor”.

“Osnovni cilj projekta jeste škola u prirodi kroz interaktivne pristupe u nastavi, razvijanje kreativnosti i aktivizma kod djece, te socijalizacija djece iz različitih etničkih grupa”, rekao je predsjednik Fondacije Predrag Šorga.

U kampu će učestvovati po 50 učenika uzrasta od petog do devetog razreda iz osnovnih škola “Kozarac” iz Kozarca, “Vuk Stefanović Karadžić” iz Omarske, “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja i “Branko Ćopić” iz Prijedora.

Šorga je precizirao da će u kampu svakodnevno biti organizovano pet radionica koje će voditi 20 voditelja. Njima će pomagati volonteri i nastavnici u oblastima sporta, zabave, ekologije, novinarstva i saobraćaja.

Projekat “Kamp dječijih osmjeha 2012” finansira Fondacija “Arcelor Mital Prijedor” sa 20.000 dolara, a saglasnost za njegovo održavanje dalo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Zatvaranje kampa je predviđeno za subotu, 12. maja.

Posted by on 2012-05-07. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login