Počinje Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

23. Sarajevo Film Festival (SFF) u okviru kog za osam dana koliko festival traje, biti prikazano 235 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova u 18 programa počinje sutra u Sarajevu.

Festival će otvoriti film “Druga strana nade”. Na Festivalu koji traje do 18. avgusta, biće promovisana i nova serija Dragana Bjelogrlića “Senke nad Balkanom”.

Nagarada “Počasno srce Sarajeva” biće uručeno reditelja Oliveru Stounu, kao i glumcu Džonu Klisu, za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Potprogram Sarajevskog filmskog festivala – CineLink Drama, predstaviće šest serija u fazi razvoja koji će biti predstavljeni evropskim i regionalnim emiterima, operaterima i distrubuterima.

Pokrovitelj novouspostavljene nagrade za razvoj ove godine je Filmski centar Srbije. Cilj nagrade je podsticaj procesu razvoja za dramske serije koje nastaju u regionu, a o najboljem projektu, odnosno, projektu koji najviše obećava odlučivaće međunarodni žiri koji čine Majnholf Kurholst, Tatjana Anderson i Đakomo Durči.

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) biće pokrovitelj prve nagrade za najbolji studentski film na Sarajevo Film Festivalu.

Nagrada “Srce Sarajeva” za najbolji studentski film je prvi put uvrštena u takmičarski program s namjerom da se podstakne regionalna saradnja na polju kreativnosti i umjetnosti.

Posted by on 2017-08-11. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login