Počinje SP u fudbalu do 20 godina

fudbal Svjetsko prvenstvo u fudbalu do 20 godina na kojem nastupaju 24 reprezentacije počinje danas u Turskoj.

Zvaničnici FIFA-e i Turske fudbalske federacije (TFF) izjavili su da je sve premno za početak takmičenja koje se održava od 21. juna do 13. jula, javila je agencija Anadolija.

Prema posljednjim podacima, Svjetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina ove godine će, putem TV ekrana, gledati oko 600 miliona ljudi diljem svijeta.

Na SP u Turskoj igrat će 24 reprezentacije podijeljene u šest grupa, a utakmice će se igrati u sedam gradova, Istanbulu, Kayseriju, Trabzonu, Rizeu, Gaziantepu, Antalyji i Bursi.

Od zemalja Balkana, samo će Hrvatska imati svoje predstavnike na ovom Svjetskom prvenstvu.

Danas će, nakon svečanog otvaranja, takmičenje početi od 17.00 sati i to utakmicama Francuska – Gana i Kuba – Južna Koreja. Od 20.00 sati sastaju se Španija – SAD i Portugal – Nigerija.

Prema saopćenju iz Turske fudbalske federacije (TFF), prvenstvo će na stadionu fudbalskog kluba Kayserispor “Kadir Has”, otvoriti turski premijer Recep Tayyip Erdogan i predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Joseph Sepp Blatter.

Grupa A: Francuska, Gana, SAD i Španija
Grupa B: Kuba, Južna Koreja, Nigerija i Portugal
Grupa C: Turska, El Salvador, Kolumbija i Australija
Grupa D: Meksiko, Grčka, Paragvaj i Mali
Grupa E: Čile, Egipat, Engleska i Irak
Grupa F: Novi Zeland, Uzbekistan, Urugvaj i Hrvatske.

 

Posted by on 2013-06-21. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login