Počinje teniski turnir Wimbledon

Wimbledon

Wimbledon

Treći Grand slam teniski turnir sezone Wimbledon počinje danas u Londonu.

Wimbledon, koji uz Australian Open, Roland Garros i US Open spada u četiri najvažnija teniska turnira u svijetu, ove godine će biti održan od 24. juna do 7. jula. Turnir je prvi put održan 1877. godine, a ove godine se organizuje po 127. put.

Vrijednost ovogodišnjih novčanih nagrada u odnosu na prošu godinu povećana je za 40 posto, a iznosit će 22,6 miliona funti.

Švicarski teniser Roger Federer, koji je prošle godine po sedmi put slavio na Wimbledonu, ove godine će svoj prvi susret igrati protiv Rumuna Victora Hanescua.

Pobjednik proslogodišnjeg Roland Garrosa Španac Rafael Nadal u prvom meču sastaje se sa Begijanecem Steveom Darcisom, tako da postoji mogućnost da Nadal i Federer igraju u četvrtfinalu takmičenja.

Srbijanski teniser Novak Đoković u prvom susretu ovogodišnjeg Wimbledona igra protiv Njemca Floriana Mayera.

U kategoriji žena, Serena Williams se sastaje sa predstavnicom Luxsemburga Mandy Minellaom. Njena sestra Venus Williams, koja je pet puta slavila kao šampion Wimbledona, zbog povrede ramena ove godine neće biti učesnik takmičenja.

Posted by on 2013-06-24. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login