Počinje XX3 Jazz Fest Sarajevo

Danas počinje dvadeset treće izdanje Jazz Festa Sarajevo (XX3 Jazz Fest), koji će i ove godine publici donijeti raznovrstan program.

Jazz Fest Sarajevo
Jazz Fest Sarajevo

Glavni program festivala večeras će zvanično otvoriti dva mlada muzičara. DrummingCellist i Adam Ben Ezra će održati dva solo koncerta u Narodnom pozorištu. Nakon toga u SARTR-u će nastupiti dva sastava – prvo će finski trio “Mopo” nastupiti sa legendarnim Jimijem Tenorom, a nakon toga neodoljivi holandski The EX.

Ovogodišnje izdanje Jazz Festa uz brojne etablirane i umjetnike nove generacije predstavit će i dva koncerta za sve ljubitelje standardnog jazz repertoara koji će na dva koncerta 8. novembra u Domu policije izvesti evropski i američki muzičari.

Solo koncert će održati Miles Okazaki koji će na gitari izvesti repertoar Theloniousa Monka, jednog od najvažnijih kompozitora u istoriji jazza i američke muzike.

Za istu ulaznicu publika Jazz Festa će, također u Domu policije, moći uživati u jazz standardima u izvedbi trija švicarske pjevačice Lucije Cadotsch.

Izdvajamo i dvostruki koncert 8. novembra kada će u Narodnom pozorištu nastupiti Brian Marsella Trio i Ambrose Akinmusire Quartet.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, a na dan koncerta bit će dostupne i na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani, sat prije početka koncerta.

Posted by on 2019-11-07. Filed under Jazz Fest Sarajevo, Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login