Pojačan promet vozila prema jugu

saobraćajU Bosni i Hercegovini jutros se saobraćaj odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu uz pojačan promet vozila prema jugu.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.  Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Tuzla, Jezero-Jajce, Bistrik-Lapišnica, Bugojno-Kupres, Lašva-Zenica i Grude-Ljubuški.

Zbog sanacionih radova na mostu u mjestu Dobrinje, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu R-418 Prozor-Tomislavgrad (u blizini Varvare). Vozila do 5,5 tona saobraćaju obilaznicom u blizini, dok ostala vozila ne mogu proći ovom dionicom.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraćaj se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima odvija dvosmjerno- jednom kolovoznom  trakom (na dužini od 3 km).

Na GP Doljani na izlaz iz BiH čeka se od 20 do 30 minuta a na GP Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se do 20 minuta.

I dalje se najveće gužve očekuju na GP Doljani, tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje.

Posted by on 2013-08-11. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login