Pokrenuta internet Geoturistička mapa zapadnog Balkana

U Washingtonu je svečano puštena u rad internet stranica Geoturističke mape-vodiča zapadnog Balkana, koja predstavlja prvi zajednički napor zemalja u regionu da se kroz isticanje obilja prirodnog i kulturnog blaga, ovaj region promoviše kao jedinstvena destinacija.

Geoturistička mapa-vodič zapadnog Balkana je interaktivna platforma koja sadrži informacije o destinacijama, pri čemu se ističu autentične, prirodne, kulturne i historijske atrakcije.

Mapa-vodič kroz svoju interaktivnu platformu direktno povezuje putnike sa lokalnim atrakcijama i brojnim malim i srednjim preduzećima iz industrije turizma, koja su uglavnom u vlasništvu lokalnih stanovnika, saopšteno je iz Udruženja avanturističkog turizma BiH.

Putnicima pruža online mapu koja obuhvata i izražava autentičnost regiona viđenog očima lokalnog stanovništva.

Preko dvije stotine predstavnika ambasada, međunarodnih organizacija i vladinih agencija SAD proteklog mjeseca iskusili su u Washingtonu virtuelno geoputovanje tokom održavanja zvaničnog skupa, kojim je proslavljeno puštanje u rad ove mape-vodiča zapadnog Balkana koja je kobrendirana zajedno sa Nacionalnom geografijom na internet stranici www.balkansgeotourism.travel.

Projekat su podržali Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizovali Odjeljenje za mape Nacionalne geografije i Savjetodavni odbor Geoturističke mape-vodiča zapadnog Balkana.

Savjetodavni odbor predstavlja regionalno partnerstvo predstavnika Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Posted by on 2012-07-11. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login