Policija privela mostarski bend Zoster

Zoster

Zoster

Jake snage temeljne i interventne policije privele su u rano nedjeljno jutro voditelja kluba Quasimodo i mostarski bend Zoster. Skinuli su ih s pozornice usred koncerta! Zbog buke!

U splitskoj policiji jutros tvrde da nije bilo privođenja. Kažu da su zamolili personal da stiša muziku. Tvrde da je samo voditelj dobio optužni prijedlog za remećenje reda i mira te da nikoga nisu priveli.

Nejasno je zbog čega to govore, jer očevici navode da je u Quasimodo banulo čak 14 interventnih policajaca spremnih da po svaku cijenu uvedu red i mir, odnosno, stišaju muziku, tj. koncert.

Policijom na urbanu kulturu

U splitskoj policiji tvrde da nemaju informacija o privođenju Mostaraca, koji su inače imali uredne dozvole za nastup. Ovakva besprizorna policijska brutalnost i ovo laganje naprosto su nevjerojatni. Splitska policija na intervenciju u Quasimodo uputila je značajne snage, djeluje kao da nisu imali pametnijeg posla od gušenja jednog od rijetkih preostalih mjesta urbane kulture u Kerumovom gradu.

‘U šoku sam. Ovo nam se nije nigdje dogodilo. Podsjeća me ovo na ’63. Dva svjedoka ti kažu da si pjevao protiv Tita i onda dođu pa te hapse. Nevjerojatno je što policija radi. Neka inspekcija provjeri je li ima buke, a ne ovako, dođu i privedu’, kazao je frontman Zostera Mario Knezović.

Kažu da su policajci bili korektni, ali da privođenju nije bilo mjesta. U stanici su se zadržali 40-ak minuta, pušteni su bez prijave.

Posted by on 2012-02-28. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login