Poraz nogometaša BiH od Meksika

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Meksika s 1:0 u prijateljskoj utakmici u San Antoniju.

Meksiko, BiH

Meksiko, BiH

Nakon remija sa selekcijom SAD-a, izabranici selektora Roberta Prosinečkog pretrpjeli su minimalan poraz od Meksika čime su završili američku turneju na kojoj su nastupili uglavnom igrači iz Premijer lige BiH, pojačani iskusnim Medunjaninom i golmanom Šehićem.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri. Meksikanci su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali nisu napravili ozbiljniju priliku, dok su i nogometaši BiH u nekoliko navrata, preko Ahmetovića i Zakarića zaprijetili golu Meksika.

U drugom poluvremenu Meksikanci su u potpunosti preuzeli inicijativu, a dominaciju su krunisali pogotkom u 65. minuti. Korner je izveo Jonathan dos Santos, a Hugo Ayala je glavom poslao loptu u gol.

Nakon postignutog gola Meksiko je nastavio s napadima, dok selekcija BiH do kraja nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti. Reprezentacija BiH meč je završila sa deset igrača na terenu s obzirom na to da je Almir Bekić u 83. minuti dobio drugi žuti karton.

Ovo je bio četvrti meč između BiH i Meksika koji je upisao treću pobjedu, dok je BiH ostala na jednom trijumfu.

Za selekciju BiH susret su počeli: Šehić, Zakarić, Lončar, Menalo, Tomić, Sarić, Ahmetović, Bekić, Medunjanin, Todorović, Graovac. U drugom poluvremenu igrali su još: Pirić, Beširović, Todorović, Čavar, Koljić, Šećerović.

Posted by on 2018-02-01. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login