Porezna uprava FBiH u jednom danu otkrila 97 neprijavljenih radnika

Porezna uprava FBiH Porezna uprava Federacije BiH je na području Federacije BiH izvršila 250 inspekcijskih kontrola obaveznika koji obavljaju ugostiteljske, trgovinske i druge uslužne i proizvodne djelatnosti u toku kojih su otkrili 97 neprijavljenih radnika.

Također, otkriveno je 95 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 25 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, i 23 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja – zapečaćeno je 58 objekata i izdata 163 prekršajna naloga, s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 374.210 KM.

Porezna uprava pozvala je sve radnike koji rade na crno da o tome obavijeste Upravu koje će sve prijave ozbiljno i temeljno razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika.

Posted by on 2017-05-23. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login