Portugal i Gana ispali sa SP, dalje idu SAD i Njemačka

Portugal, GanaPortugal je pobijedio Ganu u 3. kolu skupine G s 2:1.

Cristiano Ronaldo zabio je svoj prvi, a ujedno i posljednji pogodak na ovom Svjetskom prvenstvu zato što iz skupine G u osminu finala idu SAD i Njemačka.

U borbenoj utakmici, Portugal je poveo u 31. minuti, a za to je zaslužan odbrambeni igrač Gane koji je postigao efektan autogol.

Na izjednačenje se čekalo do 57. minute kada je Gyan, na sjajnu asistenciju Asamoaha pogodio glavom za 1:1.

U tim trenucima Gana je imala šansu da se plasira u drugi krug takmičenja ukoliko bi postigla gol i pobijedila, ali sve njihove nade je srušio Cristiano Ronaldo koji je u 80. minuti pogodio prvi put na ovom Svjetskom prvenstvu za pobjedu Portugala rezultatom 2:1.

Bila je ovo pirova pobjeda Portugala, i sada će Ronaldo i društvo nastavak Mundijala pratiti putem malih ekrana.

Njemačka i SAD su dva tima koja su se plasirala u osminu finala iz grupe G nakon današnje utakmice u kojoj je Njemačka slavila pobjedu rezultatom 1:0.

SAD će se u osmini finala gotovo sigurno sastati sa Belgijom, dok će protivnik Njemačke najvjerovatnije biti Alžir ili Rusija.

Posted by on 2014-06-26. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login