Posjedovanje manje količine marihuane u Jamajci postaje legalno

marihuanaVlada Jamajke objavila je plan o radikalnoj reformi zakona o drogama, prema kojem će biti legalizovano posjedovanje manje količine marihuane.

Ministar pravde Mark Golding rekao je da vlada podržava ideju da se dozvoli posjedovanje do 57 grama marihuane, u lokalnom slengu poznate pod imenom “gandža”.

Golding je rekao da će marihuana biti dekriminalizovana za vjerske, medicinske i naučne svrhe. Očekuje se da će parlament usvojiti ovaj prijedlog do septembra, prenio je BBC.

“Želim da naglasim da predložene izmjene zakona nemaju za cilj promovisanje ili odobravanje upotrebe gandže u rekreativne svrhe. Cilj je da se ostvari prosvijetljeniji pristup posjedovanju manjih količina”, rekao je ministar pravde.

Dopisnici javljaju da je ovo velika pobjeda jamajčanskog rastafarijanskog pokreta, za koji je marihuana sveta.

Nedavno ublažavanje zakona o drogama u Urugvaju i pojedinim državama SAD, poput Colorada, podstaklo je kampanju jamajčanskih poljoprivrednika i nekih političara za legalizaciju marihuane.

Angela Brown Burke, gradonačelnica Kingstona, nedavno je izjavila da je “došlo vrijeme da se Jamajčanima pruži prilika da ostvare korist od industrije marihuane”.

Posted by on 2014-06-15. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login