Posušje: ZHK i Federacija zajedno grade školu

Posušje

Posušje

Federalna ministrica nauke i obrazovanja Meliha Alić, u pratnji svojih saradnika, posjetila je danas Općinu Posušje. Tom prilikom ona je sa svojim  domaćinima razgovarala o realizaciji projekata iz područja obrazovanja koje je finansijski podržalo njeno ministarstvo.

Ministrica Alić u društvu s općiniskim načelnikom Petrom Polićem, predsjednikom Općinskog vijeća Zdenkom Bošnjakom te ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Vjekoslavom Čamberom obišla je gradilište nove osnovne škole u Posušju.

Ovom prilikom ministrica Alić je rekla: “Ono što smo se danas dogovorili jest način na koji treba završiti ovaj objekt jer je osnovno da učenici što prije uđu u školu. Mislim da smo napravili jedan dobar dogovor, a to je da općina Posušje, Kanton i Federacija sudjeluju u daljnjoj izgradnji ovog objekta”, kazala je Alićeva.

Načelnik Polić također je istaknuo kako je bitno da učenici što prije uđu u novu školu jer je centralna osnovna škola  pretjesna.

Ovu školu pohađa 1700 učenika, a standardi predviđaju od 700 do 900, kazao je Polić.

Inače, Federalno ministarstvo nauke i obrazovanja izdvojilo je za izgradnju nove osnovne škole u Posušju 850 000 maraka.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-06. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login