Potpisan najveći muzički ugovor u istoriji

dolariFondacija Michael Jacksona saglasila se da potiše najveći muzički ugovor sa kompanijom “Sony music” vrijedan više od 200 miliona dolara, javili su danas američki mediji. Prema javljanju medija, u ugovor spada deset albuma u periodu od sedam godina, uključujući i neke od prethodno neobjavljenih materijala.

Jackson je umro u svojoj kući u Los Angelesu u junu prošle godine u 50. godini života. Prije smrti pripremao se za povratnički koncert u Velikoj Britaniji.

Njegova smrt okarakterisana je kao ubistvo koje je uglavnom uzrokovano upotrebom anestetika “propofol”. Jacksonov ljekar Konrad Marej, koji se izjasnio da se ne osjeća krivim po optužnici za ubistvo iz nehata, rekao je da je prepisao “propofol” zbog nesanice od koje je patio “kralj popa.”

Američki dnevnik Woll streat journal navodi da bi ugovor sa “Sony-em” mogao biti vrijedan do 250 miliona dolara ukoliko budu ispunjeni određeni uslovi.

Analitičari navode da bi Jacksonova fondacija uskoro mogla da isplati i velike dugove koji su ostali nakon pjevačeve smrti.

Američki mediji navode da je Jackson iza sebe ostavio više desetina novih pjesama, koje bi mogle biti objavljene u paket sa starim hitovima.

Očekuje se da će više detalja biti objavljeno kasnije tokom dana, ali prema pojedini izvještajima u ugovor spada i disk sa muzikom iz nedavno objavljenom filmu “To je to” (This Is It) o pripremama Michael Jacksona za koncerte neposredno prije njegove smrti.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login