Potrošačke cijene u martu na nivou februarskih

PotrošačiCijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u martu su u odnosu na februar ove godine u prosjeku ostale nepromijenjene.

Stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti jeftiniji su u prosjeku za 0,3 posto, dok su odjeća i obuća skuplji za 0,8 posto, rekreacija i kultura za 0,3 posto, a hrana i bezalkoholna pića za 0,1 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U ostalim odjeljcima nisu zabilježene promjene cijena.

Cijene u BiH u martu ove u odnosu na isti mjesec prethodne godine u prosjeku su niže za 1,6 posto.

Odjeća i obuća jeftiniji su za 5,3 posto, hrana i bezalkoholna pića za 4,2 posto, prijevoz za 1,6 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuća za 0,5 posto, zdravstvo za 0,3 posto, te stanovanje, voda, električna energija, gas i drugi energenti za 0,1 posto.

Alkoholna pića i duhan skuplji su za 5,6 posto, komunikacije za 2,9 posto, rekreacija i kultura za 0,2 posto, obrazovanje za 0,4 posto, te restorani i hoteli za 0,3 posto.

Posted by on 2014-04-27. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login