Povećajte nam penzije ili izlazimo na ulice!

penzioneri, BiHIz Saveza udruženja penzionera FBiH na protestima pred zgradom Vlade očekuju od 8.000 do 10.000 penzionera.

Penzioneri u Federaciji BiH (FBiH) jedinstveno će izaći na proteste, zakazane 24. septembra pred zgradom federalne Vlade u Sarajevu, a odlaganje okupljanja moguće je samo u slučaju postizanja sporazuma o povećanju penzija za pet posto do kraja ove i još pet posto tokom 2014. godine.

Ističući da je mjesečno samo za ishranu potrebno 500 KM, što je jedna i po prosječna penzija u Federaciji BiH, predsjednik Saveza kantonalnih udruženja penzionera Ivo Kožul najavio je da će penzioneri na proteste doći iz Mostara, ali i svih drugih krajeva FBiH.

“Tražili smo sastanak sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i resornim ministrima i očekujemo poziv. Ako poziva ne bude do kraja sedmice, onda razgovora neće ni biti”, rekao je Kožul za Oslobođenje.

Iz Saveza udruženja penzionera FBiH na protestima pred zgradom Vlade očekuju od 8.000 do 10.000 penzionera.

Posted by on 2013-09-17. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login