Povećan broj intervencija u Domu zdravlja Banja Luka

Banja Luka

Banja Luka

Služba hitne pomoći banjalučkog Doma zdravlja imala je u proteklim danima povećan broj intervencija zbog visoke temperature, ali pacijenata sa većim komplikacijama nije bilo, rekla je  portparol Doma zdravlja Dušica Stanković.

Stankovićeva je rekla da se u Službu hitne pomoći najčešće javljaju hronični srčani bolesnici i starije osobe, te djeca, uglavnom u noćnim satima.

Iz Doma zdravlja savjetuju građanima da u ovim danima izbjegavaju izlazak od 10.00 sati ujutro do 19.00 sati i da u ishrani koriste laku hranu sa dosta voća i povrća, te da konzumiraju dovoljne količine tečnosti.

U Vatrogasnoj stanici Banjaluka kažu da na prostoru koji pokriva ova stanica za sada nema opasnosti od šumskih požara, s obzirom da su na tom području uglavnom bjelogorične šume i da potencijalna opasnost prijeti u slučaju da velike vrućine potraju duže od mjesec dana.

Iz Vatrogasne jedinice upozoravaju građane da povedu računa prilikom loženja vatre tokom izleta u prirodi, da ne bacaju opuške i da strogo kontrolišu eventualno paljenje korova.

Posted by on 2012-07-01. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login