Poziv za prijavu na Erasmus Mundus EUROWEB stipendije

EUROWEBObavještavamo sve zainteresirane studente, nastavnike i saradnike da je otvoren poziv za prijavu na Erasmus Mundus EUROWEB stipendije za akademsku 2013/2014. godinu. Ovo je treći poziv koji pruža mogućnost da provedete određeni period mobilnosti na jednom od partnerskih EU univerziteta i koji se odnosi na sve nivoe studija, osim na drugi ciklus studija (možete se prijaviti na prvi ciklus studija, doktorski studij, postdoktorski studij i kao osoblje).

Projekat EUROWEB je prvenstveno usmjeren na tehničke nauke, sa specijalnim fokusom na sljedeća tematska polja:
• Innovation
• Computer and Electrical Engineering
• Financial Engineering
• Environmental Science

Studenti ostalih studijskih oblasti mogu pokušati da se prijave, ukoliko pronađu odgovarajući studijski program i ukoliko bi njihova aplikacija bila prihvaćena od partnerskog EU univerziteta. Više informacija o programu EUROWEB i ponudi studijskih programa možete naći na: www.mrtc.mdh.se/euroweb/.

Erasmus Mundus stipendija je omogućena od Evropske komisije, a podrazumijeva plaćenu školarinu, mjesečni džeparac, putne troškove i osiguranje.

Rok za prijavu na EUROWEB je do 15. jula 2013. godine.

Posted by on 2013-05-22. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login