Poziv za umjetnike/ce iz BiH za učešće na 8. Street Arts Festivalu u Mostaru

Street Arts Fest Mostar
Street Arts Fest Mostar

U pripremi je 8. Street Arts Festival u Mostaru, koji će se održati od 1. 9. – 8. 9. 2019. godine. Povodom toga objavljujemo konkurs za učešće za umjetnike i kreativce iz Bosne i Hercegovine, koji imaju priliku da realiziraju svoje ideje u javnom prostoru Mostara kao i u programskom dijelu festivala. Učešće na mostarskom Street Arts festivalu je odlična prilika mladim umjetnicima za afirmaciju i umrežavanje s autorima iz cijeloga svijeta koji će posjetiti festival.

Oblasti u kojima se možete konkurirati su sva područja likovnog i vizualnog izražavanja: mural, instalacija, skulptura, video-multimedija, fotografija, nove tehnologije kao i vještine i znanja koje su dio street art kulture.

Prijava treba sadržavati:
– kategoriju za koju se prijavljujete
– profesionalni CV
– prijedlog zamišljenog projekta uz skicu ili reprodukciju, fotografiju, video ili audio zapis ukoliko je riječ o multimedijalnoj izvedbi.
– plan potrebnog materijala za realizaciju
– primjerke dosadašnjih radova

Prijave poslati na e-mail streetartsfestival@gmail.coms naznakom prijava za učešće na festivalu , do 10. 7. 2019.

Riječ je o jednom iznimno važnom umjetničkom projektu koji egzistira od 2012. godine i svojim je održavanjem omogućio da se unaprijedi likovna scena, oživi javni prostor i kulturni život Mostara, umreže umjetnici iz cijeloga svijeta te utemelji snažna multikulturalna umjetnička platforma koja iz godine u godinu doprinosi društvenoj zajednici.

Festival organizira neformalna grupa kulturnih radnica, umjetnica i aktivistica uz partnersku podršku Udruženja Fora, OKC Abrašević, LDA Mostar i Vijeća mladih Grada Mostara.

Posted by on 2019-05-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login