Prandelli: Italija može osvojiti Euro

Cesare Prandelli

Cesare Prandelli

Selektor talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli zrači optimizmom uoči Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

“Mislim da svi treneri na nekom nivou prije početka utakmice misle da mogu pobijediti. Mi imamo iskustvo igranja protiv velikih ekipa i sigurno imamo samopouzdanje koje je stvoreno unutar ekipe”, rekao je Prandelli novinarima u četvrtak.

“To znači da u teškim trenucima pokazujemo zajedništvo, kada je potrebno pomažemo jedan drugome i uvjeren sam da možemo igrati dobar nogomet. Odlazimo na Evropsko prvenstvo da bismo ga osvojili”, dodaje bivši Fiorentinin trener čija je ekipa na Euru smještena u grupu C zajedno s Hrvatskom, Irskom i Španijom.

“Azzurri” otvaraju Euro 10. juna utakmicom protiv Španije u Gdanjsku. Utakmica Italije i Hrvatske na rasporedu je četiri dana kasnije u Poznanju. Protiv Iraca Talijani igraju u posljednjem kolu 18. juna.

Posted by on 2012-05-04. Filed under EURO, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login