Prednosti sezamovog ulja

Sezamovo ulje

Sezamovo ulje

Zbog moćnih ljekovitih svojstava sezamovo ulje se koristi više od 5.000 godina. To je jedno od najhranjivijih vrsta ulja poznatih čovjeku.

Sezamovo ulje donosi brojne prednosti za zdravlje, a dobra vijest je da ga naučnici pomno proučavaju kako bi otkrili krije li sezamovo ulje još ljekovitih svojstava.

Za zdravlje usne šupljine
Jedna od najznačajnijih prednosti sezamovog ulja, ali i sezamovih sjemenki, jest smanjenje razine plaka u ustima i poboljšanje zdravlja usne šupljine. Ako ćete sezamovim uljem ispirati usta, vaši zubi će biti manje kvarljivi, ali i bjelji. Jednim istraživanjem se pokazalo da se ispiranjem usta sezamovim uljem smanjuje razina bakterija na zubima i u slini.

Pospješuje zdravlje srca
Antioksidacijska i protuupalna svojstva sezamola, glavnog sastojka sezama, mogu smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara. Sezamovo ulje će spriječiti nakupljanje plaka na arterijama i stvaranje krvnih ugrušaka. Krvne žile će učiniti fleksibilnijima i pospješit će cirkulaciju krvi, što će olakšati rad srca.

Pospješuje zdravlje kostiju
Sezamovo ulje sadrži cink, mineral koji povećava gustoću kostiju i cjelokupno zdravlje kostiju. Jednim istraživanjem se pokazalo da manjak cinka u tijelu može povećati rizik od nastanka osteoporoze na području kukova i kralježnica. Sezamovo ulje je odličan izvor kalcija, koji je neophodan za zdravlje kostiju.

Posted by on 2014-06-07. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login