Predstava “Cosa Nostra” u Centru za kulturu u Sarajevu

Predstava "Cosa Nostra" U petak, 20. septembra u 20:00 sati, u Centru za kulturu u Jelićevoj u Sarajevu bit će odigrana komedija “Cosa Nostra”.

“Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene, Gabrijele i Marlene, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije… Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (“Viza za budućnost”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Nebo iznad krajolika”, “Belvedere”) i Elma Ahmetović, mlada glumica Pozorišta mladih, široj javnosti poznata iz TV serije “Dva smo svijeta različita”.

Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović, koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Saradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljka Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH “Ja, mahaluša”.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se nabaviti na blagajni Centra radnim danom od 16.00 do 21.00, subotom od 11.00 do 14.00 sati.

Za učenike, studente i penzionere popust je 30 posto.

Posted by on 2013-09-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login