Predstava “Happy End” u SARTR-u 29. i 30. januara

SARTR

SARTR

U utorak, 29. i srijedu 30. januara na sceni Sarajevskog ratnog teatra publika će imati priliku pogledati predstavu “Happy End”, u režiji Pjera Žalice. Predstava je svoju premijeru imala 28. novembra 2012. godine, a na sceni Sarajevskog ratnog teatra predstavlja svojevrsno vizuelno i stilsko osvježenje.
Drama “Happy End” je djelo grupe autora, koji su, koristeći se motivom različitih bajki (od narodnih južnoslavenskih do onih čiji su autori Braća Grimm i H. K. Andersen), progovorili o važnim temama koje se tiču društva u kojem živimo.

Ta angažiranost nije svedena na dnevnopolitičku banalnost, nego je vješto promišljena alegorija, u kojoj će publika prepoznati reference na svoje okruženje, svakodnevnicu i društveno-politički sistem. Naslov drame je ironičan budući da je “Happy End” prikaz jednog surovog svijeta totalitarizma u kojem je život sveden na puko bitisanje, lišen svake nade i želje za promjenom, sve dok se ne pojavi neko ko je spreman da djeluje i glasno kaže: “Car je go!”

Predstava “Happy End” razbija okove svijesti svedene na prihvatanje i preko poznatih motiva iz bajki, na uzbudljiv, humorističan i emotivan način, vraća vjeru u vrijednosti na koje smo zaboravili.

U ovoj predstavi uloge su ostvarili: Selma Alispahić, Vedran Đekić, Emir Z. Kapetanović, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adi Hrustemović, Edin Avdagić, Amila Terzimehić, Snežana Alič, Maja Salkić, Mirela Lambić

Rezervacije ulaznica putem: e-maila teatarsartr@yahoo.com, telefona 033 664 070 ili Facebook pagea Sarajevskog ratnog teatra slanjem poruke u inbox.

Posted by on 2013-01-29. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login