Predstava “Ja, Bosanac” gostuje u Gračanici

Komedija “Ja, Bosanac”, autorice Indire Kučuk-Sorguč, po prvi put će igrati u Gračanici, 23. januara u Bosanskom kulturnom centru, dok će ponovo biti izvedena u Sarajevu 25. januara, u CKM Jelićeva, najavljeno je iz udruženja “Filter”.

Kako je saopćeno, komedija o nama „Ja, Bosanac“ do sada je u samo nekoliko mjeseci igrala 20 puta pred punim dvoranama, i to ne samo u BiH, već i u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Metković, Korčula), a hrvatska publika je predstavu primila izvanredno, kao i kritika.

U predstavni igraju i pjevaju Aldin Tucić u ulozi Posljednjeg bosanskog bogumila i Negra Čičić u ulozi Evropljanke Čevljanovićke koja svira klavir.

U ovoj komediji pratimo Posljednjeg Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. U procjepu je: Ići u Evropu ili ostati u BiH? Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.

Posted by on 2020-01-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login