Predstava “Mali mi je ovaj grob” gostuje u Kanadi

Mali mi je ovaj grobNakon izuzetno uspješnih izvođenja u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Brčkom, Budvi, Novoj Gorici i na Brijunima višestruko nagrađivana predstava “Mali mi je ovaj grob” u režiji Dine Mustafića, u čijoj pripremi je učestvovao autorski tim iz cijelog regiona gostovat će u glavnom gradu Kanade, Torontu.

Predstavu “Mali mi je ovaj grob”, po istoimenoj drami Biljane Srbljanović, u izvođenju sjajne glumačke ekipe – Milana Marića, Svetozara Cvetkovića, Ermina Brave, Marka Janketića i Amile Terzimehić, u prepunim dvoranama publika redovno ispraća burnim aplauzima i ovacijama. Muziku u predstavi izvodi violončelista Aleksandar Latković.

Predstava “Mali mi je ovaj grob” nastala je u koprodukciji Hartefakta, Bitef teatra iz Beograda, Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i kazališta Ulysses sa Brijuna, povodom obilježavanja stogodišnjice od atentata na austrijskog prijestolonasljednika Franca Ferdinanda, događaja koji je zauvijek obilježio ove prostore i narode koji obitavaju na njima, i stavio nas u žižu svjetske politike.

Publika u Torontu će imati priliku pogledati ovu predstavu u Teatru Isabel Bader u subotu, 28. marta, u 18 i 21 sat.

Posted by on 2015-03-28. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login