Predstava o borbi za prava žena ‘Sedam’ gostuje u Trebinju

Trebinje

Trebinje

Predstava “Sedam”, koja govori o dramatičnoj sudbini sedam žena iz Pakistana, Gvatemale, Sjeverne Irske, Rusije, Kambodže, Afganistana i Nigerije i njihovoj borbi za ljudska prava, bit će izvedena večeras u Kulturnom centru Trebinje.

Kao dokumentaristički recital, predstava donosi ispovijest sedam žena iz zemalja sa različitim običajima, tabuima i zabranama, u kojima su žene zlostavljane, ugnjetavane i ostavljene na margini života.

“Sedam” je, tokom proteklih nekoliko godina, vidjela publika širom svijeta, a u organizaciji Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini, iz ugla žena-vjernica, ovu predstavu će, nakon zeničke, vidjeti i trebinjska publika.

Tekst-svjedočenje žena iz navedenih zemalja će lokalnoj publici predstaviti Adla Mulić, Milja Tupanjanin, Benina Kljuno, Marica Vikić, Dževada Šuško, Aleksandra Srdanović i Željka Blagojević.

Predstavu je producirala Šveđanka Heda Kraic Šegren, a izvođenja u BiH organizovana su uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. Bit će prikazana u okviru trećeg godišnjeg skupa “Teologija u javnoj sferi”, koji organizuje Eparhija Zahumsko-hercegovačka i primorska Srpske pravoslavne crkve, najavljeno je iz CRS-a.

Posted by on 2017-02-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login