Predstava “Osramoćeni” režisera Dine Mustafića u Zemaljskom muzeju BiH

Predstava „Osramoćeni“ novi je projekt produkcije KONTAKT u partnerstvu sa Zemaljskim muzejom BiH. Predstavu režira Dino Mustafić po tekstu Ayada Akhtara, a premijerna izvođenja, zbog ograničenog broja publike, će biti održana 6.,7. i 8. jula u botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH

Osramoćeni
Osramoćeni

Reprizna izvođenja planirana su za 9. i 10. juli.

„Osramoćeni“, tekst nagrađen Pulitzerovom nagradom 2013. godine, bavi se i danas aktuelnim društveno-političkim temama kao što su islamofobija i pitanja rasnog, vjerskog i nacionalnog identiteta. On dubinski secira posljedice terorističkih napada širom svijeta na odnose među kolegama, prijateljima ili čak bračnim partnerima koji dolaze iz različitih kultura i u našem naizgled liberalnom i multikulturalnom društvu.

U predstavi igraju Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Boris Ler, Snežana Bogićević i Lazar Dragojević. Vizualno oblikovanje predstave potpisuje Mirna Ler, muzičku kompoziciju Mirza Redžepagić, dizajn Ismar Žalica, fotografiju Aida Redžepagić, a prevod teksta Maja Winkler.

Producenti predstave su Narcisa Cvitanović i Alban Ukaj, a izvršni producent je Benjamin Čengić, saopćeno je iz Udruženja KONTAKT.

Posted by on 2020-06-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login