Predstava ‘Šta ćemo sad’ u petak u Narodnom pozorištu Mostar

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 18. rujna u 20 sati na rasporedu je komedija “Šta ćemo sad?”, autora Branka Đurića Đure i režiji Ahmeda Imamovića.

NP Mostar, Narodno pozorište
NP Mostar, Narodno pozorište

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo, priopćili su iz NP Mostar.

“Šta ćemo sad?” moderna je, aktuelna komedija koja koincidira s vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.

Sam redatelj je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je ona poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. “Znaš ono, pjevaš, a plačeš”.

Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: “Jesmo li mi sami postali vic?”.

U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Predstava “Šta ćemo sad?” osvojila je Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska 2015”, a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Predstava će biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Kriznog stožera FBiH koje su na snazi. S tim u vezi, posjetitelji će prilikom preuzimanja ulaznica biti obvezni ostaviti kontakt podatke, te će im se prilikom ulaska u Pozorište, kao i učesnicima predstave, mjeriti temperatura.

Također se mole posjetitelji da se pridržavaju propisane distance uz obvezno nošenje maski i dezinfekciju prilikom ulaska u Pozorište.

Cijena ulaznice iznosi 10 maraka, odnosno 5 maraka s popustom za učenike, studente i umirovljenike. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati, a rezervacije na broj: 036/550-128. Broj mjesta je ograničen.

Iz NP Mostar podsjećaju da su u prodaji i ulaznice za 17. međunarodni festival komedije “Mostarska liska” koji će se održati od 25. do 30. rujna tekuće godine.

Posted by on 2020-09-15. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login