Predstava za djecu “Vještice” zatvara sezonu 2012/2013

SARTR

SARTR

U četvrtak, 20. juna 2013. godine u terminu od 18h na dječijoj sceni Sarajevskog ratnog teatra „Sartrčići“ publika će moći pogledati dječiju predstavu „Vještice“ autorke Almire Drino.

Ovo je ujedno i posljednja predstava koja će igrati na sceni SARTR-a u sezoni 2012/2013.

Predstava „Vještice“ je nastala iz projekta „Bajke za djecu i odrasle“ koji je inspirisan engleskim i francuskim slikovnicama „Vještica Winnie“, najvećeg uspjeha engleske književnosti za djecu, i „Kongres vještica“, a koje su za bosaskohercegovačko tržište prevedene i objavljene u izdanju TDK „Šahinpašić.

U 45 minuta trajanja ove interaktivne predstave glumci Maja Salkić, Amila Terzimehić, Ana-Mia Milić, Sead Pandur i Igor Skvarica, mališanima i odraslima u publici pokazuju kako se čitaju bajke u pozorištu i stvara novi svijet mašte sa djecom.

Predstava je prilagođena djeci uzrasta do devet godina, a svoje izvođenje u ovom obliku imala je na 52. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS, 04. oktobra ove godine.

Dječija predstava “Vještice” dobitnik je nagrade Srebrni lovorov vijenac za najbolju predstavu u kategoriji Children MESS, ovogodišnjem Festivala MESS.

Predstava “Vještice” je realizirana u koprodukciji Sarajevski ratni teatar, Francuski kulturni centar ‘’Andre Malraux’’ i Agencija Diwan, režiju potpisuje ansambl, muziku Muharem Vojniković, a scenografiju Maja Cerić.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili putem maila teatarsartr@yahoo.com, stoji u saopćenju Sarajevskog ratnog teatra.

Posted by on 2013-06-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login