Predstavljamo: SKI centar Rostovo (foto)

Zima na Rostovu

Zima na Rostovu

Sportsko rekreacijski centar “ROSTOVO” otvoren je 1984. godine za potrebe ZOI u Sarajevu. Nalazi na 1160 metara nadmorske visine. Poslije služi uglavnom kao zimovalište i rekreacijsko sportski centar za mnoge poznate sportaše i klubove.

Centar je renoviran 2006. godine te je počeo sa radom isključivo u zimskom periodu, da bi od 2008. godine obogatio svoju sportsko-rekreacijsku ponudu stazom za planinarenje, stazom za biciklizam (mountain-bike koji se mogu iznajmiti u sklopu hotela), i sportsko-rekreacijskim jahanjem. U neposrednoj blizini hotela  gostima stoje na raspolaganju i zemljani teniski tereni, kao i mogućnost korištenja drugih sadržaja: wellness, fizikalna terapija, fitnes, kao i mogućnost planinarenja, biciklizma, jahanja…

Kako do turističkog naselja Rostovo:
Udaljeno je 15 km od Bugojna, koje je geografski locirano na raskrsnici puteva: Sarajevo-Zenica-Novi Travnik-Bugojno-Kupres-Livno-Split. Udaljenost od Sarajeva 110 km, Mostara 120 km, Zenice 60 km i od Splita 160 km (više detalja na mapi koja se nalazi u sklopu fotogalerije).

Skijalište:
Zima na RostovuSki centar “ROSTOVO” posjeduje dva ski lifta tipa SIDRO koji imaju kapacitet 1500 skijaša na sat. Jedan je dužine 500m, a drugi je 900m. Udaljenost ski staze od hotela je 100 metara.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Podloga staze je travnata te je mala mogućnost ozljeda kao i oštećenja skija. Staza je opremljena reflektorima što omogućava noćno skijanje. U sklopu ski centra radi i škola skijanja za sve uzraste kao i mogućnost iznajmljivanja opreme.

U podnožju ski liftova nalazi se caffe bar gdje se u svakom trenutku možete osvježiti i zagrijati nekim od toplih napitaka ili u nešto pojesti u objektu brze prehrane sa bogatom ponudom hrane za svačiji ukus.

Etno selo:
Etno selo Babici Rostovo U sklopu centra Rostovo moguće je iznajmiti smještaj u autentičnim kućama etno sela koje su svojom unutrašnjošću prilagođene suvremenim potrebama gostiju. Selo čine vikendica, mlin-vodenica, a u tijeku je gradnja drugih autentičnih objekata (kovačnica, mljekarnica…), te štala za konje, tako da će se u zimskom periodu moći uživati u vožnji na saonicama, a u proljetnom i ljetnom periodu u rekreativnom i sportskom jahanju i vožnji fijakerom.

U selu se mogu vidjeti mnoge znamenitosti iz davnog vremena tj., pribori i alati kojima su se koristili naši stari te sve domaće zivotinje iz ovoga kraja.

Hotel:
Osim smještaja u kućicama etno sela moguće je prenoćiti i u Hotelu Rostovo koji raspolaže sa 15 luksuzno uređenih dvokrevetnih, trokrevetnih i četverokrevetnih soba. Svaka soba ima kupaonicu, TV, satelitsku antenu i telefon.

Hrana:
Za provjerene gurmane u ponudi je svježa janjetina s ražnja te specijaliteti ispod peke spremljene na izvorni narodni način. Također uz tradicionalnu bosansku kuhinju moguće je probati i sve dalmatinske specijalitete poput svježe ribe ili drniški pršut.

SKI CENTAR ROSTOVO daje -30% popusta na preostale smještajne kapacitete od ponedeljka 30.01 do petka 03.02, te od 06.02. do 10.02. pa stoga ako imate slobodne dane dođite i napravite malu pauzu te napunite baterije, uživajte u odlično pripremljenim stazama, skijanju, sanjkanju… a nakon toga uživajte u wellness centru i opustite se u ugodnoj atmosferi !!! Očekujemo Vas…

[nggallery id=10]

 

foto: rostovo.ba
bih-x.info

Posted by on 2012-01-30. Filed under Izdvojeno, Top Destinacije, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login