Predstavljena knjiga “U godini pakla” Safeta Hrnjice

Gradska galerija Bihać

Gradska galerija Bihać

U okviru programa obilježavanja 26. februara, Dana grada Bihaća, u Gradskoj galeriji u Bihaću u subotu uvečer predstavljena je knjiga pod nazivom “U godini pakla” čiji je autor novinar Safet Hrnjica.

Pored brojnih poklonika ljubitelja knjige, promociji su prisustvovali i načelnik općine Bihać Albin Muslić te predsjedavajući Općinskog vijeća Željko Mirković.

Promotori su bili književnik Husein Dervišević i profesor Ibraga Topić.

Radi se o sabranim tekstovima što ih je autor objavio u splitskoj “Slobodnoj Dalmaciji” od 10. decembra ratne 1994. do kraja septembra 1995. godine, kada je Bihać proživio najteže trenutke u proteklom ratu.

– U knjizi je 180 od ukupno 200 sabranih tekstova, ali mi ostali nažalost nisu bili dostupni – istakao je Hrnjica.

Zajedno s pripadnicima Okružne jedinice veze i radioamaterima, Hrnjica je slanjem ovih tekstova probio informativnu blokadu.

Hrnjica je izjavio za Fenu da se na izdavanje ove knjige odlučio s obzirom na to da Bihać u posljednjih nekoliko recesijskih godina proživljava teške trenutke.

– Ovo je svojevrsno podsjećanje na to da je bilo i mnogo težih trenutaka – istakao je.

Recenzenti knjige su novinar i publicist Safet Ćurtović i psihologinja Mirela Poprženović.

Posted by on 2012-02-26. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login