Predstavom ‘To’ počeo 11. festival bh. drame ‘Zenica 2012’

Zenica 2012Predstavom „To“, koju je po tekstu Alije Isakovića režirao Adnan Omerović, a izveo ansambl Narodnog pozorišta iz Tuzle, sinoć je na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici počeo takmičarski program 11. festivala bh. drame „Zenica 2012.“

Prije predstave koja obrađuje složenu i zahtjevnu temu koju su tuzlanski glumci odigrali na visokom nivou, priređeno je otvaranje teatrološke izložbe „Alija Isaković na bosanskohercegovačkim scenama“.

Takmičarski festivalski program nastavlja se večeras (20 sati) kada će glumci Narodnog pozorišta iz Sarajeva izvesti predstavu „Kad bi ovo bio film“. Autor teksta je Almir Imširević, a režiser Dino Mustafić.

U programu 11. festivala bh. drame, koji traje do 21. maja, bit će izvedeno sedam takmičarskih predstava.

Osim predstava „To“ i „Kad bi ovo bio film“ na programu su još predstave: „Pismo iz 1920.“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, „Prokleta avlija“ u koprodukciji Teatar kabarea iz Tuzle, Kazališta Virovitica i Narodnog pozorišta Užice, „Bunar“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda, „Hipermnezija“ Heartefact fondacije i Bitef teatra iz Beograda i predstava „Mrzim istinu“ Teatra TD iz Zagreba.

Posted by on 2012-05-15. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login