Prema Sarajevu pješice krenulo oko 250 radnika Konjuha

radnici, Konjuh, protestiRadnici Fabrike namještaja “Konjuh”, njih blizu 250 , krenulo je jutros u 9.00 sati pješice prema Sarajevu.

Učesnici štrajka su disciplinovani, kreću se jednom trakom i ne ometaju saobraćaj, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK).

Policija za sada ne obezbjeđuje kretanje kolone.

Kako je javio dopisnik Agencije ONASA, radnici Fabrike namještaja “Konjuh” Živinice štrajkuju već dvije sedmice i poručuju da će nastaviti štrajk dok se ne riješe njihovi zahtjevi i odredi dalja sudbina firme, prenosi Onasa.

Dug Fabrike namještaja “Konjuh” iznosi 21 milion KM.

Radnici navode da dug nije prepreka za realizaciju kredita od Razvojne banke Federacije BiH (FBiH) od 15 miliona KM, zbog činjenice da je u vlasništvu “Konjuha” najatraktivnije gradsko zamljište.

Realizacijom kredita i obezbijeđivanjem trupaca ponovo bi se pokrenula proizvodnja.

Jedan od zahtjeva radnika “Konjuha” je da Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Finansijska policija FBiH ispitaju poslovanje i utvrde eventualne kriminalne radnje u ovoj fabrici.

Posted by on 2011-08-08. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login