Premijer Japana: Teško da ćemo uspjeti održati Olimpijske igre

Japanski premijer Shinzo Abe prvi put je javno rekao da bi zbog pandemije koronavirusa moglo doći do odgađanja Olipijskih igara u Tokiju.

olimpijada, Olimpijske igre
Olimpijske igre

“Gledajući sve okolnosti, teško je da ćemo uspjeti održati Olimpijske igre. Zdravlje sportista mora biti na prvom mjestu i zbog toga ćemo morati odgoditi Igre. Ipak, konačnu odluku će donijeti Međunarodni olimpijski komitet”, rekao je Abe.

Abe je do sada tvrdio da je prerano govoriti o otkazivanju tog velikog sportskog događaja, koji je na rasporedu krajem jula i početkom augusta. Međutim, promijenio je mišljenje, najvjerovatnije zbog velikog pritiska nacionalnih saveza, prenosi STA.

Međunarodni olimpijski komitet u nedjelju je održao telefonsku konferenciju na kojoj su članovi Izvršnog odbora odredili da će konačna odluka o eventualnom odgađanju Olimpijade biti donesena za četiri sedmice. Pri tome su isključili opciju potpunog otkazivanja.

Posted by on 2020-03-24. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login