Prezentacija projekta ILH “Turizam – pasoš – putovnica mira”

Čaršija SarajevoPovodom 40. godišnjice osnivanja međunarodnog pokreta za mir Internacionalne lige humanista (ILH)  u Sarajevu je održana prezentacija projekta ILH “Turizam – pasoš – putovnica mira.”

Programski ciljevi i rad ILH-a uvijek su promovirali kulturu mira i dijaloga i razumijevanja među ljudima. Simbolično pasoš svima treba, ali ovo je druga vrsta pasoša. Smatramo da je i turizam važan vid komunikacije među ljudima, kao i razumijevanja i shvatanja šta znači tolerancija – izjavio je Agenciji  Fena predsjednik Vijeća ILH-a Mehmed Spaho.

Dalje pojašnjava da je ovo inicijalni projekt koji će poslije imati nadogradnju, a imat će i veliku podršku u BiH i pomoći će da se ljudi upoznaju o drugim kulturama.

Ovaj pasoš omogućit će ljudima da se komunikacija i dijalog više promoviraju – istaknuo je Spaho i dodao da je fokus projekta na građanima BiH, te da je projekt finansirao ILH, a imali su i podršku BH Telecoma.

“Turizam – pasoš – putovnica mira” je turistički projekt izrađen u formi pravog pasoša u kojem se na jednostavan način iznose relevantne činjenice o BiH. Sastavljen je od 12 tematskih cjelina i daje kratak uvid u turističku ponudu BiH. Pasoš će se štampati na domicilnim jezicima BiH te na engleskom, njemačkom i turskom jeziku.

Posted by on 2014-10-01. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login