Pri kraju izgradnja novog naselja »Miljacka«

Sarajevo

Sarajevo

Izgradnja novog naselja ”Miljacka” u Sarajevu sa 63 stambene jedinice, površine od 33,5 do 100 metara kvadratnih, privodi se kraju.

Naselje se gradi za potrebe moderne porodice i u skladu sa standardima savremene kvalitetne gradnje, uštede energije i očuvanja prirodne okoline.

Proteklih dana okončano je postavljanje fasade u južnom dijelu zgrade, vanjska stolarija na zgradi je završena, a intenzivno se privode kraju i unutrašnji radovi.

– Na nekoliko respektabilnih Uniprometovih zgrada u Sarajevu dokazali smo da znamo i umijemo graditi stanove po povoljnim cijenama za potrebe moderne porodice i u skladu sa standardima savremene kvalitetne gradnje, ali i uštede energije i očuvanja prirodne okoline. Dodamo li ovome lokaciju naselja sa izvanrednom komunikacijom na gradski saobraćaj, prateće objekte, parkove i zelenilo, s pravom se može kazati da nastaje jedno od najatraktivnijih naselja u Sarajevu – kazao je direktor kompanije  MS& WOOD Hrusto Tupeković.

Sredinom novembra ove godine  30 stanova bit će već  useljivo.

Novo naselje ”Miljacka” nalazi se iza RTV Doma u Sarajevu, u ulici Džemala Bijedića, saopćio je MS &WOOD d.d. Sarajevo.

Posted by on 2013-10-13. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login