Prijedor: Požari ne prestaju, ima i podmetnutih

požarPrijedorski vatrogasci danas su na području ove opštine gasili šest požara, a trenutno se nalaze na terenu Miljakovaca gdje je u večernjim časovima gorjelo 20 hektara niskog rastinja, a vatra prijetila da ugrozi obližnju pilanu “Martić”.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jednice Mile Međed rekao je Srni da je u ponedjeljak bilo devet požara. Prema njegovim riječima, juče je bilo nešto manje požara jer je bilo i malo kiše, ali su paljevine nastavljene danas.

“Nemar građana osnovni je razlog požara u ovo doba godine kada se uređuju njive i pali đubrivo, ali je činjenica da ima i podmetnutih požara. To odgovorno tvrdim i mi smo Stanici javne bezbjednosti Prijedor dostavili imena šest-sedam ljudi koji su podmetali požare proteklih dana, ali se do sada još niko nije oglasio o tom pitanju”, naglasio je Međed.

On je upozorio da će, dok god neko ne bude kažnjen, i u Prijedoru, ali i na teritoriji Republike Srpske biti požara koje je teško kontrolisati u ovako povećanom broju, te podsjetio da je izazivanje požara krivično djelo.

Posted by on 2012-03-22. Filed under Prijedor, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login