Prijedor: Raspisan konkurs za dodjelu 90. stipendija

Prijedor

Prijedor

Opština Prijedor je raspisala konkurs za dodjeljuje 60 stipendija za redovne studente I ciklusa studija i 30 stipendija za redovne učenike srednjih škola u akademskoj 2011/12. godine.

Opštinske stipendije dodjeljuju se redovnim studentima druge i viših godina studija i učenicima drugog i višeg razreda srednje škole, koji imaju državljanstvo BiH i stalno mjesto prebivališta na teritoriji opštine Prijedor.

„Kriterijumi za dodjelu stipendija su precizno definisani Pravilnikom o stipendiranju, među kojima su deficitarni kadrovi, studenti viših godina fakulteta prirodnih i tehničkih nauka, studenti i učenici slabijeg imovnog stanja, a jedan od kriterijuma je prosječna ocjena studiranja odnosno uspjeh u školi“, rekla je načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine, Ljiljana Babić prenijela je Srna.

Ona je dodala da je Opština prošle godine dodijelila 80 stipendija, a ukupno je stipendirala 226 učenika i studenata. S obzirom da 11 učenika i 55 studenata još nisu dostavili potvrdu da su uspješno završili prethodnu školsku godinu odnosno da su prešli u stariju godinu studija još se ne zna koliko će opština Prijedor ove godine ukupno imati stipendista, budući da se nastavlja dodjela ranije odobrenih stipendija.

Mjesečna studentska stipendija iznosi 100,00 KM, a učenička 60,00 KM.

Napomena: Studenti prve godine, studenti apsolventi i učenici prvog razreda srednje škole, nisu obuhvaćeni ovim konkursom.

Konkurs ostaje otvoren do 15. decembra 2011. godine.

Posted by on 2011-11-28. Filed under Prijedor, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login