Prijedorski Mital 15. novembra gasi proizvodnju ako vozovi ne krenu

"Arcelor Mital" Prijedor

"Arcelor Mital" Prijedor

“Arcelor Mital” Prijedor bit će prinuđen da od 15. novembra privremeno obustavi kompletnu proizvodnju rude, jer zbog štrajka mašinovođa Željeznica RS-a nisu u mogućnosti da je otpreme kupcima.

Generalni direktor ovog preduzeća Mladen Jelača ukazuje da su od početka štrajka mašinovođa, 10. oktobra, pretrpjeli štetu od million eura.

U pismu koje je uputio zvaničnicima RS-a, načelniku Prijedora i sindikatu Jelača navodi da je Upravni odbor sindikata u “Arcelor Mitalu”, koji je od danas u stalnom zasjedanju, uputio apel nadležnim organima da u narednih sedam dana preduzmu sve kako ne bi došlo do prekid rada ove velike kompanije, koja zapošljava 800 radnika i od čijeg poslovanja u pratećim djelatnostima živi još nekoliko stotina radnika.

Od odgovornih za dosadašnje posljedice tražit će namirivanje deset posto plaće za prošli mjesec, za koliko je bila umanjena, kao i umanjenja koje će nastati zbog eventualne obustave proizvodnje i otpreme rude.

“Na glavnom i dva pomoćna depoa u Rudniku Omarska nalazi se oko 200.000 tona rude spremne za isporuku i dalja proizvodnja je onemogućena”, navodi Jelača.

Posted by on 2011-11-09. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login