‘Princeza Zlatka u kraljevstvu boja’ u Pozorištu lutaka Mostar

“Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”, u produkciji banjalučkog Nevid teatra, je predstava koja će u okviru „Mostarskog ljeta“ biti odigrana u nedjelju, 7. jula, u 12 sati u Pozorištu lutaka.

Princeza Zlatka u kraljevstvu boja
Princeza Zlatka u kraljevstvu boja

Tekst za predstavu nastao je prema motivima dramskih tekstova “Blago ispod krova“ Sare Velage iz Jajca, „Domovinom mojom“ Nedima Puriša iz Zenice i „Gdje se sakrila ljepota?“ Milice Malešević iz Banje Luke, koji su izabrani na konkursu za originalne dramske tekstove Nevid teatra.

„Na osnovu glavnog motiva – boja, koji je preuzet iz dramskog teksta Sare Velage, poigrat ćemo se predrasudama u BiH i prikazat ćemo djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima, bogatiji i sadržajniji svijet.

Motiv princeze preuzet je iz dramskog teksta Milice Malešević, a motiv većine gradova koji će biti prikazani kao kraljevstva, kao i neke činjenice koje govore o tim gradovima, preuzete su iz dramskog teksta Nedima Puriša“, rekao je Marko Dukić, višestruko nagrađivani autor iz Nevid teatra.

Posted by on 2019-07-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login