Pripadnici specijalne policije ponovno u Kruščici

Kruščica

Kruščica

Pripadnici specijalne policije od jutros su ponovno u naselju Kruščica, općina Vitez, čiji mještani već mjesec i pol protestuju protiv izgradnje hidroelektrana, potvrdio je Feni jedan od stanovnika ovog naselja Muris Đelilović.

On je kazao kako se, u blizini mjesta na kojem dežuraju mještani Kruščice, nalazi veći broj specijalaca te da trenutno ne poduzimaju nikakvu konkretnu akciju.

I iz MUP-a SBK-a potvrdili su Feni da su pripadnici specijalne policije u Kruščici, ali tvrde da se radi o redovnoj kontroli.

– Situacija je za sada uredna i pripadnici specijalne policije su tu čisto zbog pripravnosti, jer obilaze teren. Nisam informiran da imaju neke konkretne zadatke – kazao je Hasan Hodžić iz Operativnog centra MUP-a SBK-a.

Stanovnici Kruščice protestvuju protiv izgradnje dviju hidroelektrana koje su planirane na rijeci Kruščici, a kada su prošli mjesec blokirali put sprječavajući prolaz izvođačima radova za jednu od hidroelektrana, intervenirali su pripadnici specijalne policije.

Posted by on 2017-09-12. Filed under Vijesti iz BH gradova, Vitez. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login