Pripadnici specijalne policije ponovno u Kruščici

Kruščica

Kruščica

Pripadnici specijalne policije od jutros su ponovno u naselju Kruščica, općina Vitez, čiji mještani već mjesec i pol protestuju protiv izgradnje hidroelektrana, potvrdio je Feni jedan od stanovnika ovog naselja Muris Đelilović.

On je kazao kako se, u blizini mjesta na kojem dežuraju mještani Kruščice, nalazi veći broj specijalaca te da trenutno ne poduzimaju nikakvu konkretnu akciju.

I iz MUP-a SBK-a potvrdili su Feni da su pripadnici specijalne policije u Kruščici, ali tvrde da se radi o redovnoj kontroli.

– Situacija je za sada uredna i pripadnici specijalne policije su tu čisto zbog pripravnosti, jer obilaze teren. Nisam informiran da imaju neke konkretne zadatke – kazao je Hasan Hodžić iz Operativnog centra MUP-a SBK-a.

Stanovnici Kruščice protestvuju protiv izgradnje dviju hidroelektrana koje su planirane na rijeci Kruščici, a kada su prošli mjesec blokirali put sprječavajući prolaz izvođačima radova za jednu od hidroelektrana, intervenirali su pripadnici specijalne policije.

Posted by on 2017-09-12. Filed under Vijesti iz BH gradova, Vitez. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login