Pripreme U19 fudbalske reprezentacije BiH

fudbalU Trening centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici u toku je kamp za “U-19” selekciju koju u oktobru očekuju kvalifikacije za EP 2019. godine, saopćeno je iz NSBiH.

Nakon treninga selektor Slaven Musa je medijima predstavio dalji plan rada:

“Danas su na programu dva treninga a sutra imamo i kontrolnu utakmicu protiv Borca iz Jelaha, te u četvrtak posljednji trening. Cilj nam je napraviti širu bazu nogometaša iz BiH, provjeriti u kakvoj su formi, te svakako probati neke lakše taktičke postavke. Ipak, generalna provjera za kvalifikacije biće nam utakmice sa Gruzijom 5. i 7. narednog mjeseca, kada bi na raspolaganju trebali imati sve igrače, jer je to UEFA termin. U kvalifikacijama koje se održavaju u Republici Irskoj, pored domaćina za protivnike ćemo imati Nizozemsku i Farske Otoke i vjerujem da imamo dovoljno kvaliteta da budemo među prve dvije ekipe i izborimo plasman u elitni krug kvalifikacija, koje se igraju u martu iduće godine”, izjavio je Musa.

Od 29 igrača koliko je na ovo okupljanje pozvao selektor Musa, na pripreme je stiglo njih 26. Izostali su Kristijan Stanić iz Zrinjskog, koji sutra sa svojim timom igra zaostalu utakmicu Premijer lige BiH, Domagoj Marušić iz Širokog Brijega se povrijedio, a Luka Garić nije dobio dozvolu kluba jer se ne radi o UEFA terminu, saopćeno je iz NSBiH.

Posted by on 2018-08-29. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login