‘Prljavo kazalište’ 18. maja u Domu mladih

Prljavo kazalište

Prljavo kazalište

Kultna grupa ‘Prljavo kazalište‘ ponovo će svirati u Sarajevu 18. maja u Domu mladih.

Lider ‘Prljavaca’ Jasenko Houra raduje se novom susretu sa publikom u bh. prijestonici i drago mu je što će nastupati upravo u Domu mladih.

‘Volim tu dvoranu i scenu. Mislim da se to vidjelo i na svirkama posljednjih godina. Jednostavno mi leži ambijent. Tu se osjećamo kao kod kuće. Dom mladih je kultno rokersko mjesto i svaka svirka je na svoj način posebna’ – kaže Houra.

Harizmatični muzičar uvježbava s ostalim članovima benda novi repertoar, koji će izvesti i pred sarajevskom publikom.

‘Svirat ćemo četiri-pet novih stvari. Naravno, bit će tu i dosta naših starih hitova. Bit će to jedan dobar miks u kojem će istinski uživati naša publika svih generacija. Posebno mi je drago kada na koncertima vidim tinejdžere kada pjevaju naše hitove koji su duplo stariji od njih. To je predivan osjećaj. To nam daje dodatnu energiju da se još bavimo muzikom’ – kaže Houra.

Grupa je predstavila ove sedmice i novi singl ‘Baš kad nije vrijeme’.

‘Riječ je o ljubavnoj baladi u kojoj publika, uz Mladena Bodaleca, može čuti i mene. Pjesmu je publika dobro prihvatila, vjerovatno će se naći i na našem repertoaru u Sarajevu’ – kaže Houra.

Posted by on 2013-04-14. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login