Prljavo Kazalište ovaj vikend u Domu mladih

Prljavo kazalište

Prljavo kazalište

Hrvatska grupa Prljavo kazalište održat će svoja dva sarajevska koncerta u petak 19. i subotu 20. marta u Domu mladih, s početkom u 21,00.

Kazalište je 2000. godine u Sarajevu nastupilo dva puta, a njihov prošlogodišnji nastup u vrijeme Sarajevo Film Festivala bio je u potpunosti rasprodat.

Karte za koncerte se još uvijek mogu nabaviti po cijeni od 15 KM u pretprodaji, dok će na dane koncerata ulaznice koštati 20 KM. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima ispred „Doma mladih“, Sarajevske tržnice, te na portalu www.kupikartu.ba.

Grupa “Prljavo kazalište“ osnovana je davne 1977. godine u Zagrebu. Do danas su izdali 13 studijskih albuma, 6 live albuma, 5 kompilacijskih albuma, 3 singla, 6 video zapisa, a osvojili su i tri hrvatske diskografske nagrade „Porin“. Mnogi se slažu da je ova grupa, koja na sceni egzistira preko 30 godina, jedan od najznačajnijih muzičkih fenomena sa prostora bivše Jugoslavije.

Podsjetimo se jednog od njihovih prvih hitova – Crno bijeli svijet iz 1980 godine.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login