Proglašeno stanje prirodne nesreće zbog požara u Parku prirode Blidinje

Zbog velikog požara koji već šesti dan bukti podno Čvrsnice u Parku prirode Blidnje i koji se širi prema objektima, načelnik Posušja Ante Begić je proglasio stanje prirodne nesreće za ovo područje.

požar, šuma, pixabay
požar, šuma, pixabay

Požar je uzrokovao veliku materijalnu štetu na šumskom zemljištu, biljnom i životinjskom svijetu, rečeno je iz Ureda načelnika Općine Posušje.

Prirodnom nesrećom je obuhvaćeno područje mjesne zajednice Poklečani, a zadužuje se Općinski stožer civine zaštite Posušje da rukovodi akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na ugroženom području.

Jutros su dva helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su vodu zahvaćali iz Blidinjskog jezera, nastavila s gašenjem požara.

Danas je u toku velika mobilizacija tako da u gašenju požara, osim ljudstva iz Posušja, pomažu ekipe iz Jablanice, Tomislavgrada, Gruda, Mostara, Širokog Brijega i pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Posted by on 2022-07-21. Filed under Posušje, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login