Program Međunarodnog festivala komedije ‘Mostarska liska 2019.’

Narodno pozorište u Mostaru javlja kako je od pristiglih prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, selektirano sedam najboljih pozorišnih predstava komedijskog žanra za ovogodišnji, 16. međunarodni festival komedije “Mostarska liska 2019”.

Mostarska liska
Mostarska liska

Festival će biti otvoren 19. travnja u 19 sati izložbom “Glumac lirskog treptaja” Safeta Pašalića, u foajeru NPM-a, nakon čega slijedi predstava “Ime” Matthieu Delaporte & Alexandre da La Patelliere, u režiji Admira Glamočaka i izvedbi ansambla Pozorišta mladih Sarajevo u 20 sati.

Naredne večeri, 20. travnja na repertoaru je predstava “Zašto je poludeo gospodin R?”, Rajnera Vernera Fasbindera i Mihaela Fenglera, u režiji Bobe Jelčića. Predstavu igra ansambl Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd.

U nedjelju, 21. travnja igra predstava “Anđeli Babilona” Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka, nastala u produkciji Narodnog pozorišta Mostar, dok u ponedjeljak 22. travnja dolaze gosti iz Hrvatske s predstavom “Mušica”, nastala prema tekstu Angela Beolca Ruzzentea, u režiji Silvije Vadla, a koju izvodi ansambl Gradskog kazališta Sisak i Doma kulture Kristalna kocka vedrine.

Utorak, 23. travnja, rezerviran je za nastup Oxygen Production iz Sarajeva i predstavu “Narodni poslanik” Branislava Nušića, u režiji Alena Muratovića. Narednog dana, 24. travnja na programu su gosti iz Beograda, odnosno Presek Dijagonala s predstavom “Brak mrak” Antonija Amurija, čiju režiju potpisuje Tea Puharić.

Zadnji dan takmičarskog dijela, 25. travnja, nastupa Narodno pozorište RS iz Banja Luke s komedijom “Naši dani”, Željka Stjepanovića, u režiji Juga Radivojevića.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine: glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Senad Bašić koji će i predsjedavati Žirijem, nagrađivani bh. redatelj i dekan Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Pjer Žalica i glumac Ateljea 212 Erol Kadić.

Festival će biti zatvoren 26. travnja, ceremonijom dodjele nagrada i koncertom kantautora Damira Imamovića koji će biti održan u čast nagrađenima.

Pored takmičarskog, Festival i ove godine obiluje bogatim popratnim programom koji će biti objavljen neposredno prije početka Festivala.

Ulaznice za sve programe su u prodaji po cijeni od 10 maraka, a dostupni su i paketi ulaznica po cijeni od 50 maraka, koji podrazumijevaju jednu ulaznicu za sve izvedbe u trajanju Festivala, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar, prenosi FENA.

Posted by on 2019-04-04. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login